torstai 31. joulukuuta 2015

Pitkästä aikaa taas täällä!

Nyt en oo tooosi pitkää aikaa kirjottanu yhtää mitää tänne inspiksen puutteesta ja siitä, kun kuvia ei ole ollut pimeän "ajan" takia.;D   Ratsastan siis yleensä siihen aikaan, että ulkona on jo pimeää ja kuvista ei saa mitään selvää.  Tähän alkuun laitan muutamia kuvia tältä päivältä ja sen jälkeen kerron vähän tämän päivän tunnistani.





                                   Hovirin tarhakaveri rikkoi sen  päitset..



Tänään mentiin puomeja, mikä oli todella mukavaa näin pitkän ajan jälkeen! Talvella hyppelyt ja puomit jäävät melkein pakosti vähemmälle jos kenttä on huonossa kunnossa eli jäässä...

Mutta niin itse asiaan. Kentällä aloitimme kävelemällä jonkin aikaa, jonka jälkeen siirryimme pääty-ympyrälle (tunnillani oli myös yksi kaverini) jolle oli laitettu puomeja ulkokaaren mukaisesti. Kun olimme ravanneet ympyrällä jonkin aikaa, niin puomien väliä pidennettiin jotta molemmat hepat pidentäisivät askeliaan ja, että saataisiin jumpattua niitä. Hoviriltakin askeleen pidennyskin onnistui kohan sain sen hyvin kuulolle ja asettumaan! Niin ylpeä siitä hevosesta ja edistystäkin on tullut minulle sekä Hovirille! :)
















Kun molemmat suunnat olivat tehty oli välikäyntien aika. Sillä välin osa puomeista otettiin pois ja vain kaksi puomia jätettiin. Ensimmäisen puomin päältä laukka ja vikan puomin päältä takaisin raviin. Tämä onnistuikin yllätttävän hyvin molempiin suuntiin vaikka oikea kierros on Hovirille paaljon vaikeampi kuin vasen kierros. Vauhtikin pysyi tasaisena eikä "ylimääräisiä" kiihdytyksiäkään tullut. Loppuun työskenneltiin vielä ravissa ympyrällä ja puomit laitetiin pitkälle kaarevalle linjalle toiselle puolelle ympyrää. Eli hyvää jumppaa hevoselle. (:  Sen jälkeen loppukäynnit ja talliin.











Loppuun otettiin Vilman kanssa (siskoni kuvasi) muutama yhteiskuva ja muita kuvia. Laitan niitä tuohon loppuun ja huomasin vasta tunnin jälkeen nuo kaamean näköiset hiukseni joten älkää niistä välittäkö sitten :DD











Muutama yhteiskuva vielä miusta ja Hovirista tähä viel :D




















                                              Tää heppa on parasta ikinä!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti